Vadertje Staat (Burg in Thailand)

20070414

Infantiliteit en socialisme.



Infantiliteit en socialisme gaan prima samen. Hoe socialistischer het land, hoe infantieler de bevolking. De infantiliteit in NL neemt hilarische vormen aan.

Vorige jaar had het ge-ijzeld in NL. RTL-nieuws ging de straat op en vroeg een meneer wat hij ervaarde deze ochtend:

"Ik loop de deur uit naar mijn werk en ooops... bijna ging ik onderuit!
Waarom hoor ik daar niets over op TV of radio? 
Waarom waarschuwen ze ons niet?"


Zelf je ogen openen en verantwoordelijkheid dragen voor je eigen beslissingen doen de kinderen niet. Daarom zijn het ook kinderen. Ze hebben een hand van Papa nodig om door het leven te kunnen. Straks als ze groot zijn mogen ze in hun eigen huisje wonen, zo'n klein huisje van Papa. En dan geeft Papa hem elke maand centjes.

Kraamzorg. Weer iets anders. Het gaat niet goed met de kraamzorg in NL. Wetgeving, regulering, restricties, niet-transparante prijzen, het bekende liedje. Maar het is op papier bij de overheid weggehaald, dus dat is altijd positief.

Is er gereguleerde kraamzorg in Thailand?

Nee.

De Kinderen van Holland openen hun mond van verbazing. Geen kraamzorg? Hoe moet dat dan daar? Het is een schande! Jonge moeders, zo in de stress na hun bevalling, helemaal alleen laten opdraaien voor hun kleine baby! Wat asociaal!

De SP, de geliefde partij van de infantielen, schreeuwt alweer uit volle borst: 'gratis 40 uur kraamzorg voor elk gezin!'.

De Kinderen van Holland kloppen zich maar weer eens op de borst. Wat leven zij toch in een goed georganiseerd land, waar iedereen solidair en sociaal is.

Wat er gebeurd als de Kinderen zonder handje moeten lopen zien we hier:


Ja mensen, het valt niet mee voor de familie van der Vaart. Remke vertelt:

"Hoe ik een bedje moet verschonen.. 
daar heb je allemaal verschillende lakentjes en zoiets.."
Gegeneerd, meewarrig en wat sullig kijkt papa in de camera. Hij weet ook niet zo goed hoe hij het bedje moet verschonen. Hè, al die lakentjes ...

Hoe gaat het hier in Thailand? Wat denk je zelf? Hulp komt er, gegarandeerd, van moeders, tantes, zussen en vriendinnen uit de buurt. De beste hulp, ervaringen en adviezen die je kan krijgen. Iedereen helpt elkander. Dat is een vrije samenleving, waar een ieder elkaar behulpzaam is, allemaal een resultante van deze vrijheid. Men heeft elkaar nodig en beseft dat maar al te goed. Jij helpt mij, ik help jou.

Mensen zijn sociale wezens. Ze genieten van de de waardering die ze ontvangen voor hun hulp, zijn op zoek naar het beste voor zichzelf, voor hun kinderen en voor hun kleinkinderen en ze kennen meer waarde toe aan het welzijn van de familie, vrienden en bekenden dan aan het welzijn van een onbekende. Deze karakteristieken leiden ertoe dat de mens gemotiveerd is tot samenwerking, om ruimharig en vrijgevig te zijn, om samen beter te worden. In je eigen sociale wereld.

Sociaal is in NL wezenlijk anders. Daar wordt de "sociale" wereld "gemaakt" door conservatieven, mensen die graag het huidige systeem willen behouden, het geeft ze zoveel macht namelijk. Sociaal is in NL: mensen van de arbeidsmarkt afhouden en voor de rest van hun leven arm houden, oude van dagen wegstoppen in kleine blokkendoosjes, de bevolking dwingen jouw produkten en diensten te kopen of te gebruiken. Geld afpakken van werkenden en dat vervolgens aan totaal onbekenden geven waarvan niemand kan controleren of hij dat geld ook nodig zou hebben.

Initiatieven,innovaties en oplossingen van de burgers afpakken en dat zelf gaan uitvoeren en vervolgens kapot maken. Dat is de overheid.

De overheid kan namelijk beter de kraamzorg dicteren dan de burgers op straat. Sociaal heet dat. En als je dat niet wil ga je het gevang in en noemen ze je asociaal.

Of je emigreert. En dan zie je lachend hoe men krampachtig de sociale, lekke woonboot probeert te laten drijven. Die woonboot gaat ten onder. Dat lijdt geen twijfel.

Hoe minder overheid, hoe socialer een land.

Burg in Thailand
Datum: 20070414
Burg werkt met SuSE Linux 9.3


Home

 
Burg is geboren in 1966 en leeft sinds 2001 in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfeconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.

Burg volgt het Nederlandse nieuws dagelijks.