Vadertje Staat (Burg in Thailand)Home

Lingo, Bingo en Ringo.21 Dec 2010 Printable version

Sinds kort hebben we hier ook BVN op de kabel-TV in Phuket. BVN is "Het beste van Nederland". Het beste van de publieke omroep althans.Als je al 10 jaar geen Nederlandse TV meer gezien hebt gaat er opeens een wereld voor je open bij het aanschouwen van het "Beste" van de staatstelevisie.

Ik heb nog nimmer in mijn 44e jarige leven zo'n pulp bij elkaar gezien.

Het begint met Lingo. Als dat afgelopen is krijg je Bingo. En als dat afgelopen is krijg je Ringo. Tussendoor zijn er actualiteiten. Mijn maag draait zich drie keer om als ik dat bekijk. Socialistisch geneuzel tot op het bot. Je ziet alleen maar gasten van de SP, PvdA en Groen Links hun sociale oneliners uitbraken. "Sociaal" "je hebt er recht op" "Faire verdeling" "voor de armen" en "voor de kinderen".

Gisteren viel ik in, ik had even niets beters te doen, bij Kassa van de Vara. De vleesgeworden socialist, Felix Meurders, liet ons even zien hoe duur de ziektekosten wel niet waren geworden na de 'privatisering'. Zij denken dat er geprivatiseerd is bij de Vara.

De gezondheidszorg is NL is totaal verkracht door decennia lang overheidsuitvoering. Kosten rijzen de pan uit, servicegraad nadert naar nul, wachtlijsten die nimmer worden opgelost, tekort aan alles (dokters en zusters) en bovenal, tekort aan geld.

Maar dat weten we onderhand wel. Als Papa iets gaat doen, ontstaan bovengenoemde effecten altijd.

Dat een zorgverzekeraar naar winst MOET streven weten we ook. Maar zij hebben te maken met een sector die tot op het bot toe afgebroken is door allerlei perverse "do-gooders".

Toen ik al aardig kwaad begon te worden kwam er een andere man in beeld, Youp van het Hek. Ach .. elk woord dat ik over deze Opperhufter schrijf is er 1 teveel. Mocht ik een abonnement hebben of kijkgeld betalen voor een programma met deze inhoud, dan zei ik mijn lidmaatschap meteen op. Dat kan in NL echter niet. Je moet aan dit programma door blijven betalen.

Waarom MOET elke Nederlander aan deze staatstelevisie betalen?

Vertel me dat eens.

Als ik een deel van mijn zuurverdiende centen NIET aan de parasieten van de staatstelevisie geef wordt ik in het gevang gegooid.

Leg me dat eens uit.

"Ja maar Burg .. als we alleen maar commerciële omroepen zouden hebben kwam er alleen maar pulp op TV, zoals Lingo, Bingo en Ringo! Wij, van de staatstelevisie brengen tenminste nog kwaliteit, zoals Lingo, Bingo en Ringo."

Kwaliteit. De overheid produceert kwaliteit. Dat zou voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid zijn. Alles wat de overheid uitvoert draait uit op wanprodukten. De staatstelevisie is het zoveelste voorbeeld.

En wat beschouw jij als "kwaliteit"? Als de mensen linkse socialistische prietpraat uitbraken die jij graag wilt horen, dan noem jij dat kwaliteit. Iets wat jij niet wil horen of zien is pulp toch?

En ook al zou er alleen maar pulp komen.. so what? De burgers zien het blijkbaar graag.

Elke sterveling die de staatstelevisie verdedigd is een sterveling van hetzelfde soort: deze mensen zijn beter en weten beter dan de domme massa op straat. Die domme massa op straat kan immers niet zo goed beslissen wat goed voor hen is. Daarom moeten zij beslissen. Zij bepalen wel wat en wie er op TV komt. Zij "onderwijzen" de domme boeren op straat. Hun zienswijze is de beste en er is geen ruimte voor andere zienswijzen. Ok, soms komt zo'n niet-socialist in beeld en die mag dan zijn zegje doen. De hele parasietenkliek staat al klaar om hem met de grond toe af te maken. Al lachend gaan ze daarna met zijn allen uitgebreid uit eten bij Hotel De Socialistische Vlinder, op uw kosten uiteraard.

De inteelt in Hilversum. De konten likken van de politici voor meer geld and 'never bite the hands that feeds you'.

Waarom moet ik aan deze parasieten, die de burgers vergassen met hun socialistische, op onderbuikgevoelens inspelende, prietpraat, betalen? Waarom?

Leg me dat eens uit.

Als ik het voor het zeggen heb gaat de verplichte bijdrage voor de staatstelevisie meteen van tafel en krijgt Hilversum geen stuiver meer van de overheid (u weet overigens toch nog wel hoop ik: de overheid heeft geen geld, dat moet zij eerst afpakken van burgers).

Laat de vrije markt maar eens bepalen wat de burgers willen zien en waar zij voor willen betalen.

Het geld komt terug bij de burgers en zij gaan bepalen wat zij willen zien. Er zal een scala aan nieuwe stations komen, van allerlei signatuur, pulp, cultuur, wetenschappelijk, discussies, kinderprogramma's, sport. Sommige zenders zullen hun inkomsten halen uit advertenties, anderen vragen een maandelijkse bedrag (een abonnement) en vertonen geen advertenties. Een zeer gevarieerd aanbod voor elk wat wils en voor elk budget, zoals we altijd zien als de markt vrij wordt gelaten. De burger mag kiezen: 'free to choose'.

Ik hoor de parasieten nu al krijsen: "Schandelijk! Kaalslag!". Het angstzweet breekt ze uit, als Burg het voor het zeggen zou hebben zouden ze opeens echt moeten gaan werken, lees: iets leveren waar een ander VRIJWILLIG voor betaalt. En weg zijn hun gesubsidieerde diners bij Hotel De Socialistische Vlinder.

De "do-gooders' in Den Haag zullen het ook niet toelaten. Met man en macht hebben ze jarenlang getracht vrije televisie uit het land te houden. Veronica ging uitzenden vanaf de Noordzee, RTL Veronique vanuit Luxemburg. Papa behoudt namelijk graag zelf de controle over de televisie. Een ijzersterk medium om "jouw" burgers te informeren hoe goed het allemaal gaat in NL, dankzij hen. En een ideaal platform voor de linkse partijen om hun perverse socialistische demagogie dagelijks iedere huiskamer in te stralen.

Luister naar een oude jingle vanaf het zeeschip van Veronica:

"Ja maar Burg.. nu ben je niet fair.. ze maken soms ook wel goede programma's hoor!"

Dat klopt. Maar u denkt dat de commerciëlen geen goede programma's (gaan) maken? U denkt dat alleen subsidies goede programma's opleveren? U denkt dat alleen gesubsidieerde supermarkten goede supermarkten opleveren? U denkt dat alleen gesubsidieerde autofabrikanten goede auto's produceren?

En tegen welk kosten? Als je er jaarlijks 1000 miljoen euro's 1 tegen aan gooit zal er vast wel iets goeds uitkomen, dat klopt.

Wordt het niet eens tijd dat we deze dwangmatige betaling aan de staatstelevisie stopzetten? Laat de parasieten in Hilversum maar eens wat waarde gaan genereren, iets leveren waar andere voor willen betalen.

Laat de burger zijn eigen geld spenderen aan de TV die hij goed vindt: Free to choose!

Burg in Thailand
Datum: 21 Dec 2010
Burg werkt enkel en alleen met Linux

1. Budget staatstelevisie in 2008: 738 miljoen euro plus inkomsten STER: 226 miljoen euro. Bijna 1 miljard euro per jaar voor Lingo, Bingo en Ringo. De publieke omroep kost de Nederlander 116 euro per jaar.Printable version

Home 
Home

Burg is 58 en leeft sinds 2001 (23 jaar dus) in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfseconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.