Vadertje Staat (Burg in Thailand)Home

Gezwel of kanker?10 Aug 2010 Printable version

Ben nu al 4 jaar aan het schrijven op vadertjestaat.nl, ja mensen, time flies when you are having fun ;-)

Wat heb ik daar nu van opgestoken, behalve enige sigaretten? Veel.

Toen ik 4 jaar geleden begon gaf ik de page een titel: 'Het grootste gezwel van Nederland'. Ik koos voor het woord 'gezwel' en niet voor een kwaadaardig gezwel, kanker bv. Omdat ik vind dat we de overheid, een neutrale 3e, nodig hebben om 1 essentiele functie te kunnen uitvoeren: onze vrijheid beschermen.

De overheid is een noodzakelijk kwaad, ze presteert erbarmelijk slecht, maar als ze die 3 taken die ze moet doen met een zesje uitvoert, hoor je mij niet. Maar die 3 taken doet ze niet, ze doet 989 andere taken en die voert ze uiteraard erbarmelijk uit, een spoor van destructie achterlatend.

Hoe komt dat toch zo?

Er zijn in mijn erg simplistische wereld 2 soorten mensen: goede en slechte mensen. Wanneer ben je goed? Je bent een goed mens als je je met je eigen leven, met je eigen kleine sociale leefomgeving bezighoudt en NIMMER een ander zal dwingen iets te doen dat hij niet wil.

Wanneer ben je een slecht mens? Als je andere mensen dwingt iets te doen dat zij zelf niet willen maar jij wilt het wel. Je gebruikt DWANG om je doel te bewerkstelligen. Waar jij het recht vandaan haalt om andere te vertellen wat goed voor hen is? Dat weet u waarschijnlijk ook niet.

Helaas zit de wereld vol met deze dwangneuroten. Individueel hebben ze geen schijn kans. Komt er zo'n dwangneuroot bij een rijkere buurman en zegt: 'hee, die jongen daar in onze wijk heeft kanker, hij heeft geen verzekering en jij moet zijn ziekenhuisrekening betalen!'. Je wordt weggehoond. Of 'de meid op de hoek is ontslagen, ze heeft geen werk en jij moet haar vanaf nu iedere maand geld geven, want jij bent rijk en zij niet!'. Je wordt wederom weggehoond.

Individueel breken ze geen pot, maar ze willen wel het geld van de rijkeren. Hoe dat te bewerkstelligen? Organiseer je, vind andere kwaadaardigen en richt een politiek partij op. Je moet wel een beetje slim zijn, je partij een naam geven als 'steel van de rijken' zal je niet veel stemmen opleveren. Pak het beter aan: noem je partij socialistisch! Daar baar je veel goodwill mee op feestjes: 'goh, wat is die jongen socialistisch. Lijkt me een fijne knul. Zo sociaal'.

Sociaal, oorspronkelijk een goed woord. Ben ik sociaal? Ja. Ik spendeer mijn pecunia aan anderen als ik dat wil. Dat gaat vrijwillig. Je mag jezelf enkel sociaal noemen als je je EIGEN geld aan anderen spendeert.

En dan komen we aan de tweede groep. Zij noemen zich 'sociaal'. Niet sociaal van hun eigen geld, dat zijn het opeens asociale klootzakken zoals U en ik, maar sociaal met andermans geld. 'Sociaal' weet u wel.

En dan komen we weer terug op het woord gezwel en kanker. Deze zogenaamde 'socialisten' zijn de kankergezwellen in onze samenleving. De SP, PvdA, GL, VVD .. allen zitten vol met deze kankergezwellen. De CDA is een geval apart, zij pretenderen in ieder geval niet socialistisch te zijn, maar de dwang zit in hun genen ingebakken: gij zult niet dit en gij zult niet dat. Jij mag als jongen geen sex hebben met een andere jongen! Dat is niet goed! Zij weten immers beter hoe U uw leven moet inrichten, toch?

Ja maar Burg, is iedereen die op de SP stemt dan een kankergezwel? Nou, nu bestaat deze partij voornamelijk uit individuen die het allemaal goed menen, 'iedereen heeft toch het recht op een LCD-TV?' maar totaal gespeend zijn van enige economische kennis. Alles is toch 'free'? De echte kanker zit in de top van de partijen, mensen die misschien de HBO hebben afgemaakt en het verschil tussen vraag en aanbod nog net wel kunnen beseffen. Maar ze hebben allen 1 ding gemeen: een ander dwingen iets te doen dat hen op dat moment goed uitkomt.

De zichzelf 'socialisten' noemende.. mijdt ze als de pest. Het zijn de parasieten van onze samenleving.

Burg in Thailand
Datum: 10 Aug 2010
Burg werkt enkel en alleen met Linux
Printable version

Home 
Home

Burg is 58 en leeft sinds 2001 (23 jaar dus) in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfseconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.