Vadertje Staat (Burg in Thailand)Home

Healthcare dwang30 Jul 2010 Printable version

Stel ...

Stel de overheid zegt op een dag: 'wij hebben een produkt, wij zijn de enige die het aan mogen bieden en iedereen moet het kopen. Of je het produkt wilt of niet, dat zal ons een zorg zijn. Als je het niet koopt krijg je boete en evt. gevangenisstraf.'.

Hoe zou u dat vinden? Vindt u niet goed hè?

In NL zullen ze er echter niet zo van opkijken. Daar zijn al vele van dergelijke produkten actief: onderwijs, staatstelevisie (een ten dode opgeschreven kliek ambtenaren die alleen nog in leven wordt gehouden met geld van u), medische zorg en andere "zorgen".

In de VS hebben de democraten (u weet wel, de meerderheid beslist, 51%-49%) na anderhalf jaar touwtrekken de 'universal healthcare' de burgers door de strot gedouwd.

Wat is er zo fout aan deze regulering?

Alles.

1

. De wet is er doorgedouwd onder het mom van: 'iedereen heeft recht op medical care' en 'ook een kind van 6 met leukemie heeft het recht om behandeld te worden.' en '35 mln burgers hebben geen insurance!'. Met deze tranentrekkers winnen ze al 30% van de burgers.

Iedereen heeft recht op medical care: laat ik uit uw droom helpen. Niemand heeft recht op medical care. Je hebt uitsluitend het recht om de service van een dokter of ziekenhuis af te nemen. Je hebt uitsluitend het recht om een verzekering af te sluiten. Dit alles gaat met goedkeuring van beide partijen. Het is een wederzijdse vrijwillige transactie.

Ook een kind van 6 met leukemie heeft het recht om behandeld te worden.. Nee, dat heeft ie niet. Zijn ouders hebben het volste recht om al op jonge leeftijd voor de peuter een verzekering af te sluiten.

35 mln burgers hebben geen insurance!. Dus? Daaruit concludeer je dus dat ze dat niet kunnen betalen? De meerderheid wil het niet betalen en door allerlei vulgaire overheidsregelingen worden ze, als het erop aan komt, toch wel geholpen. Lees meer daarover in het artikel dat ik vorige maand schreef: Hoe Papa elke vrije markt kapot maakt.

2

. De do-gooders beloven ons dat deze nieuwe wet 'better service, lower costs, reducing deficit' oplevert...
Ja mensen, en morgen kan mijn kat blaffen...

Wat ze in feite zeggen: 'enorme terugval in service, de kosten zullen de pan uitrijzen en de staatsschuld zal nog heviger gaan stijgen.'.

U heeft waarschijnlijk nog nooit in een NIET-Papa (privaat) ziekenhuis gelegen. Het overgrote merendeel van de Nederlanders kent alleen het Papa-ziekenhuis. Ik heb toevallig weken lang in beide (een privaat ziekenhuis in Thailand en een Papa-ziekenhuis, destijds 'het beste ziekenhuis van NL') gelegen. Het ziekenhuis in NL was fenomenaal, fenomenaal slecht.

Maar goed, dat weten we, de overheid kan niets. De overheid gaat 'betere service' aanbieden. Ja en morgen kunnen de olifanten vliegen.

Ze gaan ook de kosten terugdringen! Ja mensen, echt waar. De efficiente brij van honderdduizenden ambtenaren gaan de kosten terugdringen. En door deze regulering komen er opeens 35 mln burgers bij die allemaal 'gratis' het ziekenhuis in mogen. Wat zullen de kosten gaan dalen!

Het enige wat de overheid kan om de kosten terug te dringen is .. weigeren ze te betalen. Ze gaan rantsoeneren en de ambtenaar in zijn torentje maakt voor u de beslissing wel: of deze ingreep wel of niet in het budget past. Zo niet, dan heeft u pech gehad. Wat heeft het uberhaupt voor zin om een dure operatie te gaan betalen voor een 70-jarige die toch al bijna dood is? Zo gaat er straks geredeneerd worden.

De salarissen van doktoren zullen door Papa gelimiteerd worden (onlangs in het NL nieuws: 'voor 'normale' salarissen in de zorg') met het bekende effect: minder jonge opgeleiden zullen er voor kiezen om 6-10 jaar van hun leven te gaan studeren voor 'dokter' en dat zal onherroepelijk lijden tot een tekort aan dokters, zoals we overal zien in door Papa uitgevoerde gezondheidszorgen. We zullen dokters moeten gaan importeren uit 3e wereld landen. Maar inderdaad, de kosten zullen dalen.

Toen in 1965 Medicare, het zoveelste gedrocht uit de Papa stal, werd ingevoerd, beloven de do-gooders ons dat dit over 25 jaar 12 miljard zou gaan kosten. 25 jaar later, in 1990, bedroegen de kosten 98 miljard. Ach kleine misrekening van onze do-gooders. Slechts 800% hoger.

Er zijn vele voorbeelden, die allemaal bevestigen wat wij allang weten. Gaat de overheid iets uitvoeren dan wordt het budget minimaal met factor 5 overschreden. U kunt mij geen 1 voorbeeld noemen van een overheidsprogramma dat binnen het budget gebleven is. Denkt u er gerust even over na en als u iets gevonden hebt, laat het me weten. Maar dit keer niet mensen.. de kosten gaan dalen!

3

. Het proces. Kunt u het zich nog herrineren toen onze charlatan hysterisch uitkraamde dat vanaf nu alles transparant zou worden en het afgelopen moest zijn met de achterkamertjespolitiek? Dat alle debatten live via Internet gevolgd konden worden? Dat alle stukken 7 dagen lang voor de besluitvorming op Internet te lezen zouden zijn?

Yeh yeh... en de Kindjes kraaiden van pure opwinding.. wat mooi hè?

Anderhalf jaar lang hebben ze lopen discusiëren in de achterkamertjes. Niets was openbaar. Voor de vorm werd aan het einde 1 uur lang een openbare 'discussie' gehouden, die live op TV werd uitgezonden, om tot 'een brede consensus' te komen. De Kindjes zagen het nu: wat een openheid inderdaad.

De eerste stap van de nieuwe wet werd er op Kerstnacht (!) doorgedouwd. De do-gooders hadden 16 uur om de 2.400 pagina's ambtelijke taal te lezen. Dat kan niemand. Geen enkele politicus had het ook gelezen maar 's nachts zeiden ze "ja" want "het is goed".

Als Papa de woorden 'transparant' en 'open' in de mond neemt, dan weet je het wel.

De laatste twijfelaars in de Democratische partij werden op het laatste moment 'overtuigd' dat ze vooral 'ja' moesten gaan zeggen. De angsthazen, zonder enige ruggegraat, veranderen in 24 uur van een 'nee' naar een 'ja'.

4

. Urgent. Deze bill was zo belangrijk en zo urgent, die moest er nu komen! Elke dag dat de bill er niet was stierf er weer een '6 jarige aan leukemie'. Er moest een beslissing geforceerd worden. Het is 1 minuut voor 12! En de bill werd vervolgens door de strot van de burgers gedouwd.

Maar de bill gaat pas over 4 jaar in! Huh? Over 4 jaar pas? Ja, over 4 jaar pas. Maar het was toch zo urgent?

Wat nu al meteen ingaat zijn de belastingen om dit gedrocht te gaan financieren. Alle burgers moeten vanaf nu 4 jaar belasting gaan betalen voor iets wat pas over 4 jaar van kracht gaat. Papa gaat alvast wat oppotten zeg maar. Maar wees gerust, dit extra geld gaat Papa zorgvuldig beheren en echt niet uitgeven aan iets anders...

5

. 16%. Alles wat Papa aanraakt veranderd van metaal in oude schroot. Dat zal ook met de medical care gebeuren, die Papa overigens al zwaar ziek heeft gemaakt met 'goede' 'verbeterpunten'. De medical care is 16% van de economie in de VS. Papa gaat dus 16% van de economie overnemen. Naast banken en autoindustrie gaat Papa ook de gezondheidszorg overnemen. Op weg naar de socialistische heilstaat waar Papa ALLES in handen heeft. Monopolies zijn immers goed voor u!

6

. De grondwet wordt verkracht. Deze overname van Papa is een grove schending van de o zo belangrijke grondwet in de VS. Maar deze overname is "fair", zo laten de 'do-gooders' u weten. Het woord "fair" komt geen enkele keer voor in de grondwettekst, het woord "free" 4 keer. Maar ach die grondwet, 'just a piece of paper'... de 'do-gooders' zal het een zorg zijn, zij kennen nog geen 2 regels uit deze grondwet. Dat een '6 jarige dood gaat aan leukemie'? Het zal hem een zorg zijn. Als hij maar op zijn rode stoeltje kan blijven zitten, zich belangrijk kan voelen en hij zijn zakken ongegeneerd vol kan laten lopen... wat kan hem de rest nu schelen?

7

. Niet iedereen hoeft dit pakket te kopen overigens. Alle burgers op straat, ja, die hebben geen keuze, die moeten. Maar de incest-kliek op Capitol Hill wordt vrijgesteld. En hun incest-vriendjes bij de vakbonden. Zij hoeven niet mee te doen aan deze wet en mogen vrij gaan shoppen. Ach, we zien het keer op keer, zonder uitzondering, de 'top' rijdt in een Mercedes en de stervelingen op straat moeten 5 jaar wachten op een Trabantje en als ze geluk hebben of ze kennen een 'do-gooder' dan krijgen zij er nog 1 ook. Dit heet "fair".

8

. De technologische ontwikkeling zal stagneren. Hoe komt het toch dat de VS koploper is geworden in de medische wereld? Innovaties van de vrije markt misschien? Maar ach, dat zal veranderen. De ambtenaren in de hoge torens gaan het overnemen, de innovatiegraad zal naderen naar nul. Dat is niet alleen erg slecht nieuws voor de VS maar ook voor de hele wereld.

Nog een paar punten dan, waaruit u op kunt maken hoe 'goed' en 'fair' dit monopolie is:

Page 50/section 152: The bill will provide insurance to all non-U.S. residents, even if they are here illegally.
Illegaal een land binnendringen en dan verwachten dat de legalen jouw kosten gaan betalen. Dat is 'fair'.

Page 58 and 59: The government will have real-time access to an individual's bank account and will have the authority to make electronic fund transfers from those accounts.
Papa heeft vrije toegang tot je postbank rekening en mag daar van afplukken wat ze blieven. Maar u kunt er natuurlijk op vertrouwen dat dit heel 'eerlijk' en 'transparant' zal gebeuren...

Page 65/section 164: The plan will be subsidized (by the government) for all union members, union retirees and for community organizations (such as the Association of Community Organizations for Reform Now - ACORN).
Onze vriendjes van de vakbond (vakbondsleden, u kent ze wel: 'goede' mensen) uiteraard privileges geven... van uw geld.

Page 203/line 14-15: The tax imposed under this section will not be treated as a tax.
Snapt u wel? Het is wel een tax maar we noemen het geen tax.

Page 241 and 253: Doctors will all be paid the same regardless of specialty, and the government will set all doctors' fees.
Het is een kwestie van tijd maar daar zullen we het krijgen: tekort aan doctoren.

Page 272.! section 1145: Cancer hospital will ration care according to the patient's age.
"Ach deze onderkruiper is al 67, laat die kanker maar gewoon lekker zwellen, over 5 jaar is ie zowieso dood".

Page 425, line 4-12: The government mandates advance-care planning consultations. Those on Social Security will be required to attend an "end-of-life planning" seminar every five years.
De onderkruipers, de burgers op de straat, moeten elke 5 jaar bij de ambtenaren komen om door te nemen hoe ze het best en zo goedkoop mogelijk dood moeten gaan.

Page 429, line 13-25: The government will specify which doctors can write an end-of-life order.
"Laat deze joker maar sterven, we kunnen hem wel helpen, maar dat kost teveel geld. Infuus eruit."

Om al deze "goede" dingen te doen worden er 159(!) nieuwe ambtenareninstanties opgericht. Er worden 16.500 nieuwe opsporingsambtenaren ingezet om er op toe te zien of u wel alles keurig en op tijd betaald.

Het maakt me kotsmisselijk.. en ik zou nog uren door kunnen gaan.. maar dat is slecht voor mijn zenuwstelsel.

Elk kind van 6 met leukemie is het best gebaat bij een medical care die door de vrije markt aangeboden wordt. Een vrije markt biedt voor elk budget en voor elke ziekte een adequate hulp en garandeerd dat er zo min mogelijk mensen door het net vallen.

Maar dat gelooft u niet. U gelooft in Papa. Papa kan alles toch? Papa maakt toch alles beter?

Zoals Einstein al zei:
"Er zijn 2 dingen oneindig in deze wereld. Het universum en de stupiditeit van de mens. Maar over dat eerste, het universum, heb ik nog wel mijn twijfels."

Burg in Thailand
Datum: 30 Jul 2010
Burg werkt enkel en alleen met Linux
Printable version

Home 
Home

Burg is 58 en leeft sinds 2001 (23 jaar dus) in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfseconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.