Vadertje Staat (Burg in Thailand)Home

Emails20090809 Printable version

Zelfs als ..

zelfs als een politicus op TV komt, prime-time, en daar met vochtige ogen publiekelijk toegeeft:

' 'ik heb in deze affaire gelogen'

zelfs dan....

zelfs dan geloof ik hem niet.


Nu een email beantwoorden.

Patrick heeft een vraag aan mij die u waarschijnlijk ook heeft:

Hallo meneer Burg,
  
Ik heb net in een link toevallig je website gelezen en 
heb daardoor een paar vraagjes aan je,

Waarom?, als je de juiste plek hebt gevonden om te leven, 
blijf je toch zo intensief achterom kijken naar waar je
vandaan bent gekomen?

M.a.w.
Waarom geniet je niet met volle teugen van wat voor je ligt, 
maar kijk je azijn pissend terug naar een brandende bouwval
genaamd NL?
  
Ik denk ongeveer hetzelfde als jou over de door jou genoemde items, 
ik geloof alleen dat als ik eraan ontsnapt ben 
(gaat zeker binnenkort gebeuren)
dat ik dan niet terug ga kijken.
  
Graag had ik geweten waarom je je energie steekt in een negatieve zaak?

M.v.g.
  
Patrick
  
Ik hoor deze vraag vaker. Sommige mensen denken dat ik hier in Thailand de hele dag over de overheid aan het schrijven ben.. well.. think again ;-)

Ik lees veel en schrijf hier af en toe over de overheid. Dat zie ik als een hobby.

Ik ben opgegroeid in een land waar de tijdsgeest was: 'Papa is goed, hij regelt het wel. Geef je geld maar aan hem. Hij kan het beter besteden dan jijzelf.'. En ja, als je dat heel je leven vele malen hoort, op de Papa-school, op de Papa-universiteit en op de Papa-TV ga je het op een gegeven moment ook nog geloven.

Totdat ...

1.

Totdat je met Papa in aanraking komt. Waarom moet je drie uur wachten op een paspoortverlenging? Waarom moet je 6 maanden wachten op een dakkapelvergunning? Waarom moet je drie maanden wachten op een gesprek met een arts of 2 jaar op een operatie? Waarom je 90-jarige oma slechts 1 keer per week gedouched wordt in een Papa-sterfhuis? Waarom wordt van je net overleden vader soms wel 68% van zijn zuur verdiende kapitaal afgepakt? U kent het wel dunkt me.

Deze ervaringen heeft elke Nederlander. En verder komt hij niet in aanraking met Papa. Totdat het later echt mis gaat, hij bij Papa om hulp aanklopt en dan zal hij zien wat een stinkende beerput gecreeerd is. Maar voordat het zover is .. dromen de kinderen zachtjes verder: 'Papa zorgt straks wel voor mij'.

2.

Afijn.. dan ga je bij Papa werken. 6 jaar lang. Bij een gemeente Papa. Toen de "beste gemeente van Nederland". Dat laatste vertelt mij maar 1 ding. Bij die andere gemeenten in NL is het dus nog slechter. Bijna onvoorstelbaar, maar het is zo.

3.

En dan krijg je een ongeluk op de weg. Wordt je verzorgd in een privaat ziekenhuis in Thailand en vervolgens in een Papa-ziekenhuis in NL. En dan ga je vergelijken. Wat een onvoorstelbare malaise in NL! Ik lag ook nog in het "beste ziekenhuis van NL"! Weet je meteen hoe slecht het in die andere ziekenhuizen moet zijn. Heel erg triest. Een grove schande voor zo'n potentieel rijk land. En daar heb je de afgelopen 6 jaar 500.000 gulden (toen was er nog geen euro) in moeten stoppen?

4.

En dan ga je wonen in een land met een minimale overheid. En dan zie je hoe positief die uitwerkingen zijn. En hoeveel wantoestanden vermeden worden door het NIET ingrijpen van do-gooders in Bangkok. Al die bagger, al die rotte vis, die de 'do-gooders' over NL hebben uitgestrooid ... die rotte vis heb je hier niet.

Dat gelooft u niet. U bent nog steeds in de volle overtuiging dat Papa goed doet. Het "goede" van Papa is toch dat iedereen recht heeft op een uitkering, iedereen recht heeft op een oude-dagsvoorziening, iedereen recht heeft op een universitaire opleiding, dat iedereen recht heeft op een minimumloon, iedereen recht heeft op een baan, iedereen recht heeft op een huis, iedereen recht heeft op een LCD-TV? Het gaat in NL toch zo goed dankzij Papa? Dat gelooft de meerderheid. En eerlijk is eerlijk, ik geloofde het in NL ook.

Ik heb de evil (het gezwel) van meerdere kanten gezien. Van buitenaf (zoals de meeste Nederlanders), van binnenin (heb er gewerkt), heb er in een catastrofaal geval (wegongeluk) tevergeefs beroep op gedaan en heb ten slotte gezien hoe een maatschappij bloeit zonder dit gezwel (hier in Thailand).

Om op jouw vraag terug te komen "waarom je je energie steekt in een negatieve zaak?": ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik het kwaad vanuit 4 verschillende gezichtspunten heb mogen aanschouwen. En ik wil mijn medemens daarvoor waarschuwen. Ik zie dit niet als een negatieve zaak.

Het logo van het "Ludwig von Mises Institute" is: Tu ne cede malis, sed contra audentior ito. Latijns voor: Do not give in to evil but proceed ever more boldly against it.

En dat laatste doe ik. En als ik dan nog tijd over heb ga ik naar de bar hier in Thailand ;-)

Burg in Thailand
Datum: 20090809
Burg werkt enkel en alleen met Linux


Printable version

Home 
Home

Burg is 58 en leeft sinds 2001 (23 jaar dus) in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfseconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.