Vadertje Staat (Burg in Thailand)Home

Obama gaat de kanker oplossen!20090331 Printable version

Moet je nu toch eens luisteren (uit het RTL nieuws van 25 feb 2009):Deze vent is echt gestoord. Hij heeft serieuze breinafwijkingen.

Ja mensen, we gaan een nieuw tijdperk in. Obama gaat nu op zoek naar een middel om de kanker definitief de wereld uit te helpen.

Kanker is al zo oud als de mensheid. De Eyptenaren, de Grieken, de Romeinen bestuurdeerden het reeds. Hippocrates, 2.500 jaar geleden, gaf er een naam aan, later in het Latijn geworden tot het woord 'Kanker'.

Duizenden mensen zijn er al eeuwen dagelijks mee bezig. Hoe kunnen we het voorkomen en evt. controleren? De voortuitgang is erg traag. Het enige wat soms werkt is het wegsnijden van een gedeelte van het lichaam (bv de borst). Verder zijn we nog niet gekomen. De uitvinding van de narcose, rontgen, radium (bestraling) in de laatste 2 eeuwen hebben ons meer mogelijkheden gegeven tot bestrijding. Maar het is nog niet veel.

Maar nu gaat Obama een nieuw tijdperk in! Hij gaat nu eindelijk eens op zoek naar een oplossing!

Nu zult u meteen zeggen: 'ik vind het goed dat Obama meer geld van de burgers afpakt om zo de research naar kanker een nieuwe impuls te geven!'

Laat ik u uit uw droom helpen: de overheid en haar gesubsidieerde 'professoren' hebben nog nimmer iets uitgevonden en zullen dat ook nimmer doen.

De echte uitvindingen komen van de vrije markt. Zij hebben de incentives om iets uit te vinden, want zij weten maar al te goed, als zij iets uitvinden, dan zijn er veel mensen die het willen hebben. Miljarden investeert de markt in onderzoek naar kanker. Hopend dat zij het zullen vinden. De vrije markt bestaat ook, niet te vergeten, uit de talloze instanties die geld werven bij de burgers en zo hun onderzoek financieren. Dit is ook een vrije markt, er is immers geen dwang.

De gesubsidieerde professoren? Geen enkele incentive. Zij zullen waarschijnlijk 15 jaar gaan discussieren over een non-item, zullen de wereld overvliegen voor een 'belangrijke' wereldconferentie in Costa Rica bv., waar zij 3 uur zullen babellen en daarna nog 2 weken eens wat gaan relaxen. In de tussentijd, raast de markt door en blijft onderzoeken.

Al het geld dat door Papa gespendeerd gaat worden, hoe mooi de doelstellingen ook zijn, resulteert in inefficiŽntie en geldvernietiging.

Hoe goed de intenties ook zijn, we willen allemaal de kanker onder controle krijgen, we willen echter ook resultaten. En die gaat Papa ons nimmer geven. Maar ja, het klinkt zo mooi hŤ, Papa gaat de kanker oplossen!

Snotterend gaan de kindertjes naar bed. Wat een mooie wereld wordt het met een sterke Papa!

Kankervrij dankzij Obama!

Ja maar Burg, het is toch goed dat de overheid (kanker)onderzoek subsidieert?

Nee. Geldvernietiging. De vrije markt doet ALLES vele malen beter, sneller en goedkoper.

Maar dat geloven jullie niet. Maakt niet uit hoor, Obama gaat voor jullie de kanker oplossen. Ach.. hij weet zelf ook wel dat hij niets kan doen en kan oplossen maar hij weet heel goed hoe hij de kinderjes aan het slapen kan brengen met mooie sprookjes.

Burg in Thailand
Datum: 20090331
Burg werkt enkel en alleen met Linux


Printable version

Home 
Home

Burg is 58 en leeft sinds 2001 (23 jaar dus) in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfseconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.