Vadertje Staat (Burg in Thailand)Home

Goh, het werkt niet..20090319 Printable version

"Het systeem dat legaal wapenbezit in België moet registreren, werkt niet.

Volgens parlementslid Geert Lambert (SLP) is het systeem een complete chaos. In de databank zitten volgens hem mensen die al jaren overleden zijn en zelfs mensen die zich onder een Disneynaam hebben laten registreren. Daardoor is het onmogelijk na te gaan hoeveel Belgen een wapen hebben. Dat staat in de Vlaamse krant De Morgen.

Het Centraal Wapenregister werd in 2006 ingevoerd, nadat een 18-jarige jongen in Antwerpen een kind en haar Malinese au pair doodschoot."


Goh, wat een verrassing! Papa gaat weer iets uitvoeren en het werkt niet! Complete chaos.

Ik heb zelf 6 jaar bij de toen 'beste' gemeente van NL gewerkt.. en weet je wat? Daar werkte het ook niet!

Enorme achterstanden, puinhopen in de administratie (48 databanken), ambtenaren die de hele dag karretjes met dossiers van afdeling X naar Y rijden en weer terug, volop zoekgeraakte dossiers, incompetente managers etc. Het enige dat wel werkte was de prikklok. Tegen vieren was het daar heel erg druk met ambtenaren die naar huis wilden. Dat deden ze elke dag op tijd en juist. Geen dag vergaten ze. De 'klant', ach .. wat kan hen dat schelen.

Zulke incomptente organisaties worden in een vrije markt vrij snel afgeslacht. Maar Papa mag tot Sint Juttemis door blijven blunderen. Voor het 'hoger' goed. Ach, en de stakkers geloven het allemaal. Dankzij het 'Wapenregister' zal de criminaliteit gaan afnemen. Dream on.

Je kan er een wet van maken. Als de overheid iets uit gaat voeren, zijn de resultaten immer hetzelfde: achterstanden, chaos in de administratie, 10 keer zo dure uitvoering en een klantbenadering die nadert naar nul.

Papa kan gewoon niets. Ik daag je uit. Noem mij 1 overheidsorganisatie die wel goed functioneert.

Zelfs de meest competente organisatie van Papa, de belastingdienst, die met Stasi praktijken de burgers filmt en undercover infiltreert om het rookverbod te handhaven, waar duizenden ambtenaren de hele dag bezig zijn om te zorgen dat ze elke cent van de burger kunnen aftroggelen.. zelfs deze organisatie, met toch al decennia ervaring, faalt aan alle kanten (google maar eens).

Ach. .en morgen staan er weer nieuwe schreeuwers op: 'Ik vind dat Papa hier moet ingrijpen cq reguleren'.

En dat beginnen we weer van voorafaan.

Maar Burg! De overheid kan leren. Ze kunnen het beter doen! Meer geld enzo..

Nee, de overheid kan niets leren. De mensen binnen de overheid kunnen leren. Maar zij zitten gevangen in het systeem en dat kan niet veranderen. Er is geen enkele incentive, laat staan competitie, om het werkproces te verbeteren. Het blijft enkel en alleen bij mooie woorden: 'verbeteringsproces starten', 'de klant centraal stellen' en 'het gaat nu veranderen'.

Jij wilt een efficiente overheid die de burger centraal stelt? Jij wilt dus graag een kat, maar die moet dan wel kunnen blaffen, begrijp ik.

Burg in Thailand
Datum: 20090319
Burg werkt enkel en alleen met Linux


Printable version


Home 
Home

Burg is 58 en leeft sinds 2001 (23 jaar dus) in Thailand waar hij zijn geld verdient.

Burg is als bedrijfseconomist afgestudeerd aan de KUB en heeft ook een Master (of Information Management) afgerond.